'El mar et transforma': Roser Duran anima la gent gran a practicar esport aquàtic

'El mar et transforma': Roser Duran anima la gent gran a practicar esport aquàtic
Laia Martínez
10/07/2024 - 12:24

Badalona - A mesura que les temperatures pugen, els badalonins busquen maneres refrescants de mantenir-se actius i gaudir del sol. Per a les persones grans, això pot semblar un repte, però a l'Espaimar del Club Natació Badalona han demostrat que l'edat no té límits. Els usuaris fan una crida perquè més adults s'animin a gaudir dels esports aquàtics a la costa badalonina.

El pàdel surf durant la sortida del sol és una de les activitats més demandades. També es practiquen el patí de vela, el windsurf o el caiac. Des d'Espaimar subratllen la importància d'oferir opcions inclusives que facin accessible el mar a qualsevol ciutadà per mantenir-se en forma. La persona més gran que ha participat en els cursos té més de 80 anys. 'Va ser durant una classe de pàdel surf, un regal que li havia fet el seu net', detalla l'Emma Bueno, coordinadora d'Espaimar.

Roser Duran mar esport aquàtic pàdel surf Espaimar emma bueno
Roser Duran i Emma Bueno, coordinadora d'Espaimar

L'Esport aquàtic, transformador en l'àmbit físic i mental

La badalonina Roser Duran, qui és besàvia, fa tres anys que es va apuntar a l'Espaimar. Confessa que li va costar fer el pas per vergonya, però li van inspirar confiança. Adverteix que entrar a l'aigua et canvia la vida; un canvi que, per ella, és alliberador i transformador. Per això recomana a tothom, sobretot a les persones d'edat avançada, que ho provin i li donin una oportunitat. 'Faig un crit a les persones que mai han practicat cap esport', perquè assegura que és una absoluta llibertat i que el mar és pau.

Faig un crit a les persones que mai han practicat cap esport

Per la Roser Duran, el món aquàtic significa jovialitat, flexibilitat, alegria i gratitud. A Espaimar, a més, adapten les activitats segons el nivell i l'edat de la persona, amb la intenció que agafin autonomia per entrar sols a l'aigua.

📺 Badalona Notícies: