Els campaments d'estiu de fins a 12.000 infants i joves, afectats per les restriccions de l'Agència Catalana de l'Aigua

Els campaments d'estiu de fins a 12.000 infants i joves, afectats per les restriccions de l'Agència Catalana de l'Aigua
Jordi Ribàs / Àngel Hernández
27/05/2024 - 18:02

Badalona - A dos mesos de l'inici de la campanya d'estiu de campaments, les entitats que els organitzen denuncien que entre 8.000 I 12.000 infants i joves veuen perillar les acampades com les tenien previstes. El motiu són les restriccions i l'exigència de permisos en zones properes a rius per risc d'inundació, ja que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) prohibeix instal·lar-se a menys de 100 metres de la llera d'un riu.

L'ACA ha confirmat que cal tancar 79 dels 156 terrenys d'acampada per manca d'autorització del mateix ens. És a dir, s'han reduït a la meitat els terrenys on normalment acampen les entitats d'associacionisme educatiu. Això ha afectat a més de 200 reserves fetes per als mesos de juny, juliol i agost d'agrupaments, esplais i altres entitats. Calculen que són 8.000 els afectats directes o 12.000 si comptem els nens i adolescents que hauran de compartir espai si cal reubicar-los. És el cas de l'esplai Cra-Crac de Badalona, que fa pocs dies que han canviat de localització: dels Pirineus a l'Alt Empordà.

Les entitats critiquen que la resposta de la Generalitat ha arribat tan sols setmanes abans de la campanya d'estiu, que comença el 21 de juny. A més, exigeixen que se simplifiqui el procés de tramitació amb l'ACA i que es redueixin les traves burocràtiques, tal com apunten també des de l'esplai Cra-Crac.

Caus i esplais ja han anunciat una mobilització per a la defensa dels campaments aquest dissabte a dos quarts de sis a plaça Tetuan de Barcelona.