Els carrers de Dalt la Vila es cobreixen de catifes amb motiu del Corpus

Els carrers de Dalt la Vila es cobreixen de catifes amb motiu del Corpus
Judit Larios
11/06/2023 - 19:53

Dalt la Vila, Badalona - Prop de 200 veïns han omplert els carrers de Dalt la Vila de catifes d'encenalls amb motiu del Corpus de Badalona. L'Associació de Catifaires del barri s'ha encarregat, un any més, del disseny situat davant l'Església Santa Maria, que per primera vegada s'ha fet amb clavells naturals.

A primera hora del matí els catifaires arrencaven els preparatius per cobrir l'asfalt de colors. Després de tallar els carrers, la seva catifa del Corpus ha començat a prendre forma. Enguany, la intenció era recuperar els orígens d'aquesta festivitat amb un disseny més tradicional. A més, com a novetat, s'han utilitzat flors naturals per tapar-la. De fet, les serradures també s'han substituït a la resta de catifes del barri, en aquest cas per encenalls, tal com explica Patricia Dorrego, secretària de l'Associació de Catifaires de Dalt la Vila.

Aquest any la serradura ha estat complicada d'obtenir i l'encenall era més fàcil. Si l'Ajuntament ens donés un cop de mà podríem fer les catifes de flor natural, que és molt cara.

Els veïns que hi volien participar s'hi han anat sumant al llarg del matí. Amb un guix, han traçat la seva catifa per vestir-la d'encenalls de colors. Se n'han pogut trobar de tots els motius: des de dissenys reivindicatius, religiosos, d'altres lligats a Badalona o dibuixos lliures.

Les catifes creades han rebut l'Ofici de Corpus, que s'ha dut a terme a la tarda davant la mateixa església, i la posterior processó pels carrers de Dalt la Vila.

corpus

corpus2

corpus3