Els casos de melanoma creixen un 7% cada any, segons l'ICO de Badalona

Els casos de melanoma creixen un 7% cada any, segons l'ICO de Badalona
Judit Larios
12/06/2023 - 21:23

Badalona - L'Institut Català d'Oncologia de Badalona alerta que els casos de melanoma s'incrementen cada any en un 7% i en edats més joves. Amb motiu del Dia Europeu de la Prevenció del Càncer de Pell, que se celebra aquest dimarts, els especialistes subratllen la importància de protegir la pell dels raigs UVA, sobretot davant l'augment de les temperatures.

El melanoma és el càncer de pell més agressiu per la seva capacitat d'expansió. Tot i representar només prop d'un 5% dels casos d'aquest tipus de càncer, l'ICO de Badalona alerta que la incidència d'aquests tumors s'eleva cada any. El més preocupant, segons ha assenyalat el metge de l'ICO José Luís Manzano en una entrevista al BDN360º, és l'augment del melanoma entre els joves d'entre 25 i 31 anys.

Els especialistes recorden que cal evitar anar a la platja entre les 11 del matí i les 4 de la tarda i utilitzar protecció solar cada dues o tres hores, també els dies ennuvolats o quan s'està sota el para-sol. Recomanen, també, fer servir roba que protegeixi el màxim la pell. De fet, més d'un 80% dels casos de càncer de pell es podrien prevenir si s'evités una exposició excessiva al sol. Un dels signes d'alarma per consultar un metge són els canvis de mida, forma, textura i color de les pigues. De fet, des de l'ICO aconsellen que les persones amb moltes pigues es facin una revisió anual.