Els clicks de Playmobil envaeixen la Plaça de Pompeu Fabra

Els clicks de Playmobil envaeixen la Plaça de Pompeu Fabra
Àlex Sisó / Àngel Hernández
02/01/2024 - 15:18

Badalona - La plaça Pompeu Fabra acull fins divendres la vuitena edició de la Fira de Clicks, on es poden veure maquetes de diverses temàtiques. Entre les novetats, una reproducció en format Playmobil de l'arbre de Nadal de la plaça Josep Terradellas.

arbre 2

Tota mena de detalls: l'arbre, la llotja d'autoritats i els mitjans de comunicació, entre altres. La maqueta que recrea l'acte d'encesa de l'arbre de la plaça president Tarradellas atreu totes les mirades. Han estat diversos dies de muntatge. Un treball minuciós que ha requerit molta feina i dedicació. Ho explica l'Albert Sánchez, comissari de la Fira.

Aquesta és una de les set maquetes que es poden veure a la Fira de Clicks de Badalona. Tres d'elles se centren en la temàtica nadalenca, on no falten el pessebre i els Reis de l'Orient. D'altres recreen escenaris amb vikings, mongols o una hípica. Entre els visitants, molts infants acompanyats dels seus pares i avis, a qui els clicks de Playmobil els desperta la nostàlgia. En Marc López ha visitat la Fira amb el seu fill.

Unes figures que passen de generació en generació i que també atreuen l'interès de col·leccionistes provinents d'altres ciutats, com en Xavi Garcia, qui ha aprofitat la fira per comprar alguns clicks relacionats amb el Far West.

A la Fira de Clicks també es pot participar en dos jocs relacionats amb aquesta popular joguina. Un d'ells és el Buscaclick, que consisteix a trobar vuit clicks amagats entre les set maquetes. L'Arnau Juanto és un dels participants.

I un altre dels jocs és el Buscaclick XXL, que consisteix a trobar clicks de 65 cm en més d'una desena de botigues de Badalona. L'últim dia de la fira es trauran les butlletes afortunades i els premiats rebran caixes de Playmobils de diferents mides. Els nens i nenes que assisteixin a la Fira de Clicks també podran escriure la carta als reis i dipositar-la en una bustia Reial. La Fira, organitzada per ClickClack, Associació Catalana d'Amics dels Clicks, es pot visitar gratuïtament fins aquest divendres, 5 de gener.

camello