Els col·lectius LGTBIQA+ acusen la regidoria de Feminismes de no donar-los suport per a celebrar l'Orgull

Els col·lectius LGTBIQA+ acusen la regidoria de Feminismes de no donar-los suport per a celebrar l'Orgull
Àlex Valero
12/06/2023 - 21:18

Badalona - Els dos col·lectius LGTBIQA+ de la ciutat, Tornem-hi i Qaliu, acusen la regidoria de Feminismes de no donar-los suport per la celebració de l'Orgull, ja que no els proporcionen cap suport econòmic ni infraestructures per a dur a terme les activitats.

Els col·lectius denuncien “el tracte rebut per l'Ajuntament” en una celebració clau per les entitats. Anys enrere havien comptat amb el suport econòmic del consistori i enguany no podran dur a terme tot allò que tenien organitzat per la manca de recursos i el cost que comporta. Algunes de les conseqüències d'aquesta decisió és que han hagut de cancel·lar l'actuació d'un total de 40 artistes. Des de Tornem-hi i Qaliu, manifesten que les raons de l'Ajuntament es basen en el fet que la celebració de l'Orgull serà en una altra legislatura i en un error en les instàncies genèriques.

Davant la situació, totes les activitats seran autogestionades pels col·lectius. L'objectiu d'aquestes serà autofinançar-se amb diferents donacions per poder celebrar l'orgull el 8 de juliol. Un dia on es duran a terme diferents activitats lúdiques i musicals i una manifestació per reivindicar la importància del col·lectiu LGTBIQA+. Al nou govern li demanen que els escoltin i no els deixin de banda.

D'altra banda, des de l'Ajuntament afirmen que sí que han previst i contractat l'acte institucional pel 28J, però que no els consta cap petició de subvenció per part de les entitats i que, per tant, no es poden fer càrrec econòmicament de la resta d'activitats. També asseguren que fa mesos que es van oferir per treballar un programa conjunt pel 28 de juny, però que ara tot allò que es pugui fer dependrà del nou govern. A més, recorden que l'executiu en funcions no pot tirar endavant nous contractes.