Els contractes de manteniment de Via Pública, un llegat 'espantós', segons el PP

Els contractes de manteniment de Via Pública, un llegat 'espantós', segons el PP
Mar Martínez
28/09/2023 - 14:42

El Viver, Centre - El govern del Partit Popular culpabilitza els socialistes de tenir només dos contractes de manteniment en vigor dels 13 que haurien d'estar al dia al departament de Via Pública. El mal funcionament dels semàfors és, diuen, una conseqüència d'aquest fet. Ho és també la llista d'espera de dues-centes persones amb mobilitat reduïda que han demanat una plaça d'aparcament específic.

Aparcament discapacitat

En el llistat de serveis sense contracte, Via Pública relata la neteja de l'Institut Municipal de Promoció de l'Ocupació (IMPO), el manteniment del clavegueram o el del dipòsit d'aigües pluvials de l'Estrella. El PP titlla 'd'espantós' el llegat del govern socialista i els seus socis que sumaria també places d'aparcament de mobilitat reduïda blocades i serveis mínims del manteniment dels semàfors amb factures pendents de pagar de cinc mesos.

Segons el PP, també seria fruit d'una nul·la gestió en el manteniment, que les escales mecàniques dels carrers de Fortuny i Solsona no funcionin, i el mateix amb l'ascensor del carrer d'Oceania. El govern assegura que treballa en dues vies per normalitzar la situació. D'una banda, licitar contractes i, d'una altra, més àgil, adherir-se als que ofereix l'Associació Catalana de Municipis.

Daniel Gràcia i David Mejía regidors PP

El regidor de Territori, Daniel Gràcia, ha anunciat que aquesta solució ràpida no arribarà per les rampes de Sant Crist, que hauran de restar entre 8 i 9 mesos més aturades, perquè cal canviar tot el mecanisme de funcionament. També ha dit que treballa per tal que en un futur l'empresa municipal Engestur pugui gestionar el manteniment de tots aquests elements mecànics de mobilitat a través d'un contracte marc.