Els darrers tres anys, l'Agència Catalana de Consum ha retirat del mercat prop de 157.000 joguines insegures

Els darrers tres anys, l'Agència Catalana de Consum ha retirat del mercat prop de 157.000 joguines insegures
Mar Martínez
29/12/2023 - 15:36

Badalona - Els riscos que es detecten amb més freqüència són la presència de peces petites o parts que es poden desprendre i provocar asfixia.

La retirada de joguines a mercat els últims tres anys és una acció que respon a 1.600 inspeccions. Entre les joguines que més s'han retirat hi ha l'anomenat 'slime', una pasta viscosa de colors per modelar amb substàncies químiques superiors a les permeses. Hi ha també una pilota tova farcida i una disfressa infantil de pirata.

En un comunicat, Consum ha detallat que duu a terme actuacions durant tot l'any per tal de garantir que les empreses que produeixen, distribueixen i comercialitzen joguines compleixin amb la normativa. En alguns casos també recull mostres de productes per analitzar-los en laboratoris.

L'Agència catalana recomana als consumidors que es fixin en les restriccions d'edat i en les joguines que es poden desmuntar i contenen peces petites que són fàcils d'empassar. També diu que cal parar atenció als embolcalls i evitar joguines que puguin crear addicció o amb continguts violents. Recomana comprar joguines en establiments de confiança i parar 'molta atenció' a l'etiquetatge.