Els defensors de la Mobba tiren la tovallola

Els defensors de la Mobba tiren la tovallola
Sara Nicolás
04/04/2024 - 11:13

Badalona - El Grup de Treball sobre la Mobba renuncia a presentar un recurs de cassació contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia que permetrà l'Ajuntament enderrocar l'antiga fàbrica. El grup, que defensava la conservació i rehabilitació de part de l'edifici, no esgotarà l'últim recurs possible per recórrer davant el Tribunal Suprem la decisió del govern local.

La plataforma considera haver complert amb l'objectiu amb el qual va néixer, posar en debat la seva proposta de mantenir part de l'històric immoble i la creació d'una plaça. El grup de treball, que defensava la transformació de l'edifici, tret de l'última planta, en una fàbrica de creació cultural, veuria amb bons ulls que es plantegessin altres equipaments a la plaça. Això sí, continuen defensant l'aprofitament de l'actual edifici per fer-ho, ja que neguen que l'estructura estigui propera al col·lapse.

Josep Duran és membre del Grup de Treball sobre la Mobba:

Anem a fer runes i crear residus per construir una altra cosa. L'alcalde, quan va dir que hi hauria un equipament, comença a adonar-se que la nostra posició no és tan desbaratada. Una plaça tan gran crearà més problemes pels veïns

Després de reunir-se i estudiar la sentència, l'entitat ha decidit posar fi a la seva lluita judicial per conservar l'edifici, tot i considerar que es podia recórrer. El grup de treball disposava de 30 dies des del dictamen de la sentència, el passat 22 de febrer, per presentar un recurs de cassació. Recordem que, segons el govern local, les obres de l'enderroc de l'edifici podrien començar a finals de maig.