Els delictes augmenten un 1,8% a Badalona durant els primers 9 mesos de l'any. Unes xifres per sota de la mitjana general

Els delictes augmenten un 1,8% a Badalona durant els primers 9 mesos de l'any. Unes xifres per sota de la mitjana general
Raquel Moreno
19/12/2023 - 12:41

Badalona - L'índex de criminalitat puja a Badalona un 1,8% durant els primers 9 mesos d'aquest 2023 segons l'informe publicat pel Ministeri de l'Interior. Unes xifres que se situen per sota de la mitjana general. Augmenten els delictes contra la llibertat sexual i disminueixen els robatoris amb força a domicilis. A la província de Barcelona els delictes s'han incrementat un 7,6% i a Catalunya un 6,5%. A Espanya l'augment es situa en un 5%. Si ens fixem en municipis similars, Badalona també s'hi situa per sota. A Terrassa els fets delictius denunciats han crescut un 2,5% mentre que a l'Hospitalet de Llobregat augmenten considerablement, en un 10,7%.

Pel que fa als delictes contra la llibertat sexual a Badalona augmenten en un 26,8% passant dels 71 els primers 9 mesos del passat 2022 als 90 en el mateix període d'enguany. Els robatoris amb violència i intimidació disminueixen un 6,7% i els furts amb força a domicilis també es redueixen en un 22,9%. D'altra banda, augmenta en un 13,4% la cibercriminalitat especialment pel que fa a les estafes informàtiques. A més, aquest 2023 s'han consumat 2 assassinats i 8 homicidis i assassinats en grau de temptativa.

Pel que fa a les xifres al Barcelonès Nord, destaca el descens de delictes a Sant Adrià de Besòs amb un 3,6%, especialment els robatoris amb violència i els furts. Augmenten però les estafes informàtiques. Pel que fa a les infraccions penals a Santa Coloma de Gramenet, augmenten un 1,6%. Disminueixen els delictes contra la llibertat sexual tot i que augmenten les violacions.

Govern i oposició, disposats a treballar conjuntament per revertir les dades

Des de l'executiu local, el regidor de Via Pública, David Mejía, considera que govern i oposició han de treballar conjuntament per aconseguir que les dades de criminalitat a Badalona siguin les més baixes possibles, fins a arribar a zero. Per assolir aquest objectiu, Mejía és partidari d'abordar polítiques i cercar mecanismes de col·laboració amb l'oposició. L'increment d'agents al cos de la Guàrdia Urbana i la coordinació entre cossos de seguretat són dos dels aspectes que també ha subratllat per reduir la criminalitat a la ciutat.

Per la seva banda, el president del grup municipal del PSC, Fernando Carrera, també present a la tertúlia, ha estès la mà al govern per desenvolupar conjuntament polítiques de seguretat. Considera que cal anar tots a una, sense alarmar a la gent i sent conscients que la situació encara no és bona.

Carrera també ha afirmat que cal apostar per la innovació policial en la forma de fer la feina i elaborar plans de seguretat concrets a les zones d'oci.