Els Diables de Badalona celebren el seu 40è aniversari amb una carretillada

Els Diables de Badalona celebren el seu 40è aniversari amb una carretillada
Àlex Sisó
28/09/2023 - 18:00

Badalona - Amb motiu de la celebració del 40è aniversari de la Colla Diables de Badalona, aquest dissabte a les 21.30 hores, la plaça Constitució de Dalt La Vila acollirà una carretillada. Es tracta d'un espectacle de foc estàtic, molt comú a zones com el Penedès o a Tarragona, però que costa veure a l'àrea metropolitana.

L'objectiu de Diables de Badalona és apropar aquest tipus d'espectacles als veïns i veïnes de la ciutat. De fet, durant la pandèmia, ja van fer una aproximació a la carretillada en no poder celebrar el correfoc. Aquest dissabte, però, la celebraran amb tota la seva esplendor perquè els badalonins i badalonines coneguin aquest format de foc que, asseguren, costa molt d'organitzar. Un espectacle on el públic no es pot posar a sota. Ho explica l'Arnau Clotet, president del Ball de Diables de Badalona.

Clotet assegura que la carretillada més grossa és la de l'Arboç i també són conegudes les del Vendrell, Reus i Tarragona. El passat 17 de setembre, Diables de Badalona va organitzar una xerrada amb experts, els quals van fer pedagogia sobre la carretillada, en ser un format desconegut a Badalona. Des de la Colla Diables de Badalona són partidaris d'ampliar el calendari festiu de la ciutat per descongestionar el gran volum d'activitats que es concentren durant les festes de maig i la festa major d'agost.