Els Diables de Badalona posen fi a la celebració del seu 40è aniversari amb una segona carretillada

Els Diables de Badalona posen fi a la celebració del seu 40è aniversari amb una segona carretillada
Judit Larios / Paula Reverter
01/10/2023 - 15:25

Badalona - Els Diables de Badalona, que enguany celebren el seu 40è aniversari, han omplert la plaça de la Constitució de llum i foc aquest dissabte amb la seva segona carretillada. La data de l'espectacle s'ha fet coincidir amb l'endemà de Sant Miquel.

Després que al setembre els Diables estrenessin aquest espectacle, la colla ha volgut oferir-lo de nou com a cloenda de la celebració dels seus 40 anys. A diferència del correfoc, que es mou pels carrers, en aquest cas els diables ballen en cercle al voltant de la carretilla encesa. És un espectacle molt comú en zones com el Penedès o Tarragona, però que no se sol veure a l'àrea metropolitana.

La carretillada l'han fet possible una setantena de persones, incloent-hi els encarregats de cremar la pirotècnia, els músics i els polvorins, una figura imprescindible per garantir l'èxit de l'espectacle.

El d'aquest dissabte ha estat l'últim espectacle dels Diables de Badalona fins a l'any vinent, quan actuaran per les Festes de Maig com és habitual. La carretillada s'ha complementat amb una xerrada on hi han participat personalitats referents del món del foc.