Els docents de Sant Adrià de Besòs es planten contra les agressions a les aules

Els docents de Sant Adrià de Besòs es planten contra les agressions a les aules
Àlex Sisó / Eva Gómez
08/05/2024 - 20:22

Sant Adrià de Besòs - Més de 150 docents de diferents centres educatius de Sant Adrià de Besòs s'han manifestat aquest dimecres per reclamar un nou protocol que els protegeixi de les agressions físiques i verbals que pateixen per part d'alumnat i famílies. Asseguren que és un problema generalitzat, des de l'etapa d'infantil a secundària, independentment del nivell socioeconòmic i cultural de les famílies.

f804344a-bf9c-47a2-a823-17105cbb0cd3
La manifestació ha començat a la Plaça de la Vila

Els mestres de Sant Adrià asseguren que des de fa uns anys han detectat un increment de les agressions verbals i físiques. Situacions quotidianes com posar un punt negatiu a un alumne per no haver fet els deures, són l'excusa perquè algunes famílies increpin, insultin i agredeixin als docents per estar en desacord.

Farts de la situació, aquest dimecres han sortit al carrer per reclamar nous protocols per poder recuperar el prestigi i el respecte com a docents i continuar exercint amb seguretat. Lamenten que l'actual protocol no contempla cap conseqüència per l'alumne o família que comet l'agressió, sinó que només es limita a informar dels fets al Departament d'Educació. Si es vol anar més enllà, detallen, ha de ser el docent agredit qui interposi la denúncia a títol personal, un fet al qual s'oposen perquè els exposa encara més.

Cristina, portaveu dels mestres de Sant Adrià de Besòs


L'alcaldessa de Sant Adrià de Besòs, Filo Cañete, també s'ha sumat a la concentració. Ha subratllat que aquest tipus d'agressions no es poden normalitzar i ha fet una crida crear protocols segurs i garantistes que acompanyin als docents.

Filo Cañete, alcaldessa de Sant Adrià de Besòs

Una trentena de mestres es van reunir fa dues setmanes amb representants de la CGT, USTEC, CGT i la Intersindical per abordar aquest augment d'atacs. Els docents de Sant Adrià preveuen convidar a altres municipis, fer assemblees de treballadors i a continuar mobilitzant-se fins que el Departament d'Educació doni resposta a les seves demandes.