Els docents de Badalona demanen a Educació rebre els resultats de les competències bàsiques abans

Els docents de Badalona demanen a Educació rebre els resultats de les competències bàsiques abans
Raquel Moreno Escudero
16/04/2024 - 14:13

Badalona - El professorat de secundària demana a Educació poder disposar dels resultats de les competències bàsiques abans que finalitzi el curs. Aquestes proves que es duen a terme aquesta setmana a tots els centres educatius de Catalunya volen comprovar el nivell de coneixements adquirits per l'alumnat de 4rt d'ESO. Els resultats permetran comparar-los amb la resta d'instituts d'arreu del territori.

competències bàsiques eso

Aquesta prova avalua les competències i coneixements bàsics en el moment de finalitzar l'ESO en competència comunicativa lingüística (llengua catalana, castellana i anglès), en competència matemàtica i cientificotecnològica. Uns resultats, però que segons els docents, caldria tenir abans que acabés el curs actual per poder-los fer servir en l'avaluació final. Ho ha explicat la coordinadora pedagògica de l'Institut Pompeu Fabra, Immaculada Cerdà.

Volem aprofitar els resultats per avaluar l'alumnat abans que acabi el curs

Les competències bàsiques coincideixen enguany amb les proves de diagnòstic als alumnes de quart de primària i segon d'ESO, tal com estableix per primera vegada aquest curs la llei educativa espanyola. Segons alerten des de l'Institut Pompeu Fabra és una càrrega addicional de feina per al professorat.

Prop de 90.000 alumnes catalans de 4rt d'ESO duen a terme aquests dies les competències bàsiques i 85.000 faran l'avaluació de diagnòstic de segon d'ESO durant tot el mes d'abril.

competències bàsiques eso 2