Els dos badalonins encausats pels fets de l'1-O entraran a la llei d'amnistia, segons Òmnium Barcelonès Nord

Els dos badalonins encausats pels fets de l'1-O entraran a la llei d'amnistia, segons Òmnium Barcelonès Nord
Berta Soler Mercader
14/03/2024 - 20:28

Badalona - L'entitat Òmnium Cultural Barcelonès Nord assegura que els dos encausats a Badalona pels fets relacionats amb l'1 d'octubre de 2017 entraran dins el paraigua de la recentment aprovada llei d'amnistia. Així ho ha afirmat Oriol Lladó, nou president de l'ens, aquest dijous al Badalona360. Amb tot, Lladó ha demanat prudència i ha recordat que caldrà veure com s'aplica el text a cada cas.

I és que el Congrés dels Diputats ha aprovat aquest mateix dijous la llei d'amnistia pactada entre el PSOE, Junts i Esquerra Republicana. Un fet que, des de l'entitat, consideren que és fruit d'un treball tenaç i continuat i ho valoren com una victòria per a tots els qui creuen que els conflictes se solucionen amb la política. De fet, asseguren que la tasca d'Òmnium a partir d'ara serà garantir que s'aplica el text jurídic correctament per a tots els encausats.

Recordem que a la ciutat hi ha dues persones encausades. D'una banda, l'Adrià Sánchez, a qui la Fiscalia li demana dos anys i quatre mesos de presó per insultar un membre de la JUSAPOL el setembre de 2018. I, d'altra banda, l'Oleguer Serra, conseller d'Òmnium i investigat per les actuacions de la plataforma Tsunami Democràtic. Amb tot, des de l'entitat demanen precaució per veure com s'executa la llei a cada causa.