Els embassaments que abasteixen l'AMB superen el 19% de capacitat gràcies a les darreres pluges

Els embassaments que abasteixen l'AMB superen el 19% de capacitat gràcies a les darreres pluges
Berta Soler / ACN
30/04/2024 - 17:02

Badalona - Els embassaments del sistema Ter-Llobregat, que abasten la regió metropolitana de Barcelona, han guanyat en els darrers dos dies de pluges 1,78 hectòmetres cúbics i s'eleven per sobre del 19% de la seva capacitat. Unes xifres que no s'assolien des de fa cinc mesos, després d'arribar el passat mes de març al mínim del 14,3% de la capacitat. S'espera que al llarg d'aquest dimarts i els pròxims dies continuï entrant més aigua als embassaments, gràcies al creixement del cabal a les capçaleres dels rius.

Entre els pantans que alimenten l'AMB destaca la recuperació de Susqueda, que supera el 26% de capacitat amb 61,3 hectòmetres cúbics. Seguit del pantà de la Baells, amb també un 26% de capacitat i 28,5 hectòmetres cúbics. Finalment, el pantà de Sant Ponç arriba al 31,24% de les reserves i el de Sau segueix al 2,33% perquè, recordem, es va transferir aigua cap al de Susqueda per garantir la qualitat de l'aigua embassada.

Amb tot, la Generalitat alerta que el registre d'aquestes xifres positives no ha de distorsionar la situació real que viu Catalunya. De fet, la portaveu del govern, Patrícia Plaja, ha avisat que continuem immersos en una sequera preocupant i greu. En aquest sentit, l'executiu català considera que encara no ha arribat el moment de revertir les mesures per fer front a la situació d'emergència per sequera. El govern també ha evitat posar una data concreta al calendari.

Patrícia Plaja, portaveu del govern.