Els Equips d'Atenció Primària assumeixen gradualment l'atenció directa a les residències de gent gran

Els Equips d'Atenció Primària assumeixen gradualment l'atenció directa a les residències de gent gran
Jordi Ribàs
26/03/2024 - 14:12

Badalona - Deu residències de gent gran de Badalona ja han començat a aplicar el nou model d'atenció sanitària desplegat per la Generalitat. Des del mes de març, són els Equips d'Atenció Primària qui, gradualment, assumeixen l'atenció directa als residents, fent les funcions que fins ara tenien els facultatius residencials.

Aquesta és la primera fase del pla anunciat a finals de l'any passat per la Generalitat que té com a objectiu assegurar que els usuaris de les residències rebin la mateixa atenció de qualitat que la resta de població. Per fer-ho possible, s'han destinat 15 milions d'euros per contractar 117 metges i 130 infermeres a tot Catalunya. Araceli González, coordinadora d'Atenció Integrada Social i Sanitària a la Regió Metropolitana Nord, detalla que els residents no només rebran l'atenció del seu metge de capçalera, sinó també la resta de serveis de l'Atenció Primària.

La segona fase del desplegament d'aquest nou model, que inclourà dues residències més de Badalona, la Residència Badalona i la Berllor, es produirà al setembre. En total, a la Regió Metropolitana Nord hi ha 235 residències de gent gran, de les quals 118 ja s'han començat a coordinar amb fins a 43 Equips d'Atenció Primària.