Els experts reclamen un pacte polític per evitar canvis en la llei d'educació cada 4 anys

Els experts reclamen un pacte polític per evitar canvis en la llei d'educació cada 4 anys
Sara Nicolás
13/03/2024 - 11:54

Badalona - El grup d'experts en Educació per revertir els resultats PISA reivindica la necessitat d'un pacte polític per evitar canvis educatius cada 4 anys. Un compromís que compliria amb una de les demandes de la comunitat educativa i que evitaria modificacions educatives constants vinculades a canvis de govern a la Generalitat.

Tot i que l'informe no fa referència a canvis legislatius o curriculars, els experts si que consideren que aquestes modificacions a nivell educatiu estarien perjudicant l'alumnat català. La Silvia Lombarte forma part del grup d'experts per revertir els resultats de l'informe PISA.

No hem parlat de canvis en la llei d'educació ni curriculars, però necessitem un pacte perquè si canvia el govern, hi hagi el compromís de no fer canvis educatius

Més professionals i més formats és una de les mesures a curt termini que els experts proposen entre les més urgents. Asseguren que l'augment d'infants amb necessitats específiques implica incorporar nous perfils als centres educatius, com educadors socials, psicòlegs o personal sanitari. També s'hauria d'incrementar el personal docent especialista en competències lingüístiques i matemàtiques. El fet que hi hagi tants factors implicats, però, els fa apostar per millorar tot el nivell educatiu.

El que ens interessa és millorar el nivell educatiu en general, no només certes competències

Una altra demanda entre els centres educatius és incorporar professionals encarregats de feines burocràtiques. Fet que permetria a les direccions dels centres dedicar-se més al suport pedagògic. D'altra banda, l'informe planteja estudiar el retorn de la sisena hora, però manifesta que no està demostrat que impliqui millors resultats.