Els funcionaris de justícia inicien aturades diàries com a protesta. Reclamen una pujada salarial

Els funcionaris de justícia inicien aturades diàries com a protesta. Reclamen una pujada salarial
Susana Soldado
12/06/2023 - 14:14

Badalona - Una cinquantena de funcionaris de justícia de Badalona inicien aturades de 15 minuts a les portes dels jutjats. Unes aturades que se sumen a la vaga indefinida que els 43.000 funcionaris de justícia fan arreu del país. A Badalona, la vaga està provocant la cancel·lació de fins a una quinzena de judicis al dia.

ATURADA JUSTICIA

Amb l'aprovació de la llei orgànica d'eficiència organitzativa paralitzada per la convocatòria de les eleccions generals, els treballadors de justícia reclamen un increment salarial d'uns 430 euros mensuals. Asseguren que durant els darrers anys se'ls ha delegat més funcions, però no han vist incrementar el seu sou. 'Se'ns estan delegant funcions dels nostres caps que no estem cobrant' afirma l'Estefania Verdet, gestora processal a un jutjat d'instrucció de Badalona.

ATURADA JUSTICIA 4

Asseguren que els funcionaris de justícia són el 93% dels treballadors del ministeri, a Badalona serien prop de 200 persones. En aquest sentit, denuncien sentir-se menyspreats, ja que jutges, fiscals i lletrats sí que han vist incrementat el seu sou. 'Nosaltres que som la base de la justícia', assegura Verdet.

ATURADA JUSTICIA 2

A banda de judicis, se suspenen una quinzena diària a Badalona, la vaga indefinida afecta altres actuacions processals. Des d'aquest dilluns, a banda de la vaga, els treballadors faran aturades de 15 minuts davant dels jutjats per protestar davant l'actitud del Ministeri de Justícia que es nega a seure a la taula de negociacions fins que no es configuri el nou govern.