Els funcionaris protesten al carrer per la calor als llocs de feina: 'Estem cremats!'

Els funcionaris protesten al carrer per la calor als llocs de feina: 'Estem cremats!'
Mar Martinez
10/07/2024 - 15:14

Centre - La calor en algunes dependències municipals supera els trenta graus. I la situació no és nova. Fa un any, les queixes eren exactament les mateixes. Consideren que en aquestes condicions de temperatura -'Estem cremats!', diuen- no es pot treballar i al punt del migia més d'un centenar ha parat deu minuts per protestar a les portes de l'edifici d'oficines El Viver.

No és l'únic edifici on la calor és protagonista. Les dependències del Banc Central, algunes biblioteques, l'IMPO (Impuls Municipal de Promoció de l'Ocupació) i oficines de serveis socials pateixen la mateixa situació. Els treballadors municipals exigeixen al govern local que prengui mesures excepcionals perquè l'estiu és llarg. Consideren que la situació és la suma d'anys sense inversió per part dels diferents governs i negligència en el manteniment d'edificis. 'Tot ique el juliol està essent força benigne, ja tenim temperatures de 33 i 34 graus en alguns departaments i aquesta situació s'ha estès a la majoria d'edificis municipals on tampoc funciona la climatització', explica Pol Acózar, delegat de Comissions Obreres a l'Ajuntament de Badalona.

CALOR EDIFICIS MUNICIPALS VENTILADOR DE MA VENTALLS VANOS FUNCIONARIS

Laura Hernández, secretària general d'UGT a Badalona, afegeix que la situació no afecta només les persones treballadores, sinó els usuaris dels equipaments, 'de serveis socials o biblioteques'. Diu que els treballadors fan front a la calor amb ventiladors que porten de casa seva i ventalls. També, apunta, porten aigua en alguns casos ja que, assegura, algunes fonts d'aigua dels edificis no funcionen.

L'Ajuntament promet que serà l'últim any de calor dins dels edificis

L'Ajuntament diu que serà l'últim any de manca d'aire condicionat als edificis. Assegura que els projectes per renovar la maquinària al complet estan redactats, no només per al Viver, sinó per altres edificis, com oficines de districte, la Casa de la Vila o l'Escola de Natura, entre d'altres. Des del govern, la regidora de Recursos Humans, Eva Guillén, atribueix la situació a una manca cronificada de manteniment. La solució provisional passa per ventiladors i pingüins de climatització.
També es permetrà modificar els hàbits dels treballadors, com permetre més pauses perquè puguin sortir a prendre l'aire al carrer.

La regidora apunta que els projectes de renovació de la climatització estan redactats i aviat es licitaran. Un cop s'adjudiquin a l'empresa que ha de fer les obres, la nova maquinària estarà instal·lada en sis mesos.

Font: Badalona Comunicació.