Els grups municipals valoren els resultats dels comicis autonòmics d'aquest 12 de maig

Els grups municipals valoren els resultats dels comicis autonòmics d'aquest 12 de maig
Raquel Moreno Escudero
13/05/2024 - 14:29

Badalona - Les reaccions als comicis autonòmics a nivell municipal no s'han fet esperar. Socialistes i populars celebren els seus bons resultats a les urnes catalanes, mentre que independentistes, comuns i Guanyem assumeixen la pèrdua de votants i es mostren preocupats, juntament amb el grup municipal del PSC, per l'entrada dels dos regidors del Partit Popular, Rosa del Amo i Juan Fernández, al Parlament de Catalunya. Una doble responsabilitat política, diuen, incompatible amb el bon funcionament del govern municipal.

El grup municipal del PSC assegura que el triomf de Salvador Illa a Catalunya beneficia Badalona per desencallar projectes pendents i refer una alternativa socialista a la ciutat. Els socialistes són també la primera força al municipi amb 28mil vots, seguits pels populars. Precisament, el president del grup municipal del PSC, Fernando Carrera, s'ha mostrat preocupat per l'entrada de dos regidors del govern del PP al Parlament. Rosa del Amo i Juan Fernández, diu, no podran tenir una dedicació exclusiva a Badalona. Per això, reclama a l'alcalde Xavier Garcia Allbiol que refaci l'executiu local.

El grup municipal del Partit Popular es mostra molt satisfet davant dels bons resultats, diuen, que la seva formació ha assolit arreu de Catalunya i especialment com a segona força més votada a Badalona. Han triplicat les xifres, passant dels 3 als 15 diputats, amb 3cents 40mil vots. Uns resultats que demostren la bona feina feta, celebren, i que permetran que dos regidors badalonins puguin aconseguir millores pel municipi. Ho ha explicat el president del grup municipal del Partit Popular, Juan Fernández.

Pel grup municipal d'ERC els mals resultats obren un nou cicle polític post procés a Catalunya, on els PSC i Junts+, diuen, tenen la responsabilitat de treballar pel país i complir amb les seves promeses. Els independentistes assumeixen ara l'oposició per refer la confiança de l'electorat, expliquen, als quals volen seguir servint. D'altra banda, també els preocupa com faran compatible ambdues responsabilitats els diputats badalonins i regidors del Partit Popular. Ho ha explicat el president del grup municipal d'ERC, Àlex Montornès.

Des del grup municipal de Badalona en Comú Podem asseguren que els socialistes tenen la clau per construir un govern progressista i d'esquerres, però han de decidir si ho fan amb els vots de la dreta o l'esquerra. Per la presidenta del grup municipal de Badalona en Comú Podem, Aïda Llauradó, els comuns seguiran treballant per garantir els drets socials d'accés a l'habitatge, l'educació i la sanitat pública de tots els catalans.

Pel grup municipal de Guanyem Badalona aquestes han estat unes eleccions autonòmiques que s'han produït en clau estatal i que el PSC està subordinat al PSOE. Les decisions, diuen, es prendran a Madrid. El sobiranisme, assegura, ha de replantejar-se un nou full de ruta per recuperar la confiança dels independentistes, lamenta, desmobilitzats. La presidenta del grup municipal de Guanyem Badalona, Dolors Sabater, també posa en dubte el bon funcionament del govern municipal amb l'entrada al Parlament dels dos regidors del PP.