Els hospitals gestionaran baixes i altes en casos concrets amb l'objectiu de reduir la pressió a l'atenció primària

Els hospitals gestionaran baixes i altes en casos concrets amb l'objectiu de reduir la pressió a l'atenció primària
Santiago Espasa
28/03/2024 - 14:37

Badalona - Els hospitals també podran gestionar directament baixes i altes per cirurgia major ambulatòria i parts. Es tracta d'una mesura impulsada pel Departament de Salut amb l'objectiu de reduir les tasques burocràtiques que fins ara duia a terme l'atenció primària. Salut estima que la nova mesura permetrà evitar gairebé 100.000 desplaçaments anuals innecessaris al CAP.

En el cas de la cirurgia major ambulatòria, es calcula que de la totalitat dels pacients en situació laboral activa, el 97% podria demanar una baixa laboral. D'aquest percentatge, el 10% requerirà una baixa inferior a 5 dies, on el centre hospitalari li farà la baixa i l'alta en el mateix acte administratiu. Pel que fa a la resta de pacients, el centre hospitalari només farà la baixa i l'atenció primària continuarà realitzant el seguiment. En quant als parts, el nou tràmit que s'activarà des dels hospitals és l'alta de les dones que en el moment del part tenien una baixa laboral activa.

Aquesta nova mesura preveu estalviar entre 64.000 i 85.000 desplaçaments en el cas de la cirurgia major ambulatòria, i uns 17.000 en el cas dels parts.