Els índexs de criminalitat a Badalona s'estabilitzen durant el primer semestre de l'any

Els índexs de criminalitat a Badalona s'estabilitzen durant el primer semestre de l'any
Mar Martínez
03/10/2023 - 16:48

Badalona - Segons les darreres dades del Ministeri de l'Interior, els índexs de criminalitat a Badalona s'han estabilitzat amb una pujada del 0,1%. Tot i això, destaca l'augment d'homicidis i assassinats en grau de temptativa i els delictes contra la llibertat sexual. Una dada a l'alça, aquesta última, a tota la comarca del Barcelonès Nord. Es tracta de dades dels primers sis mesos de l'any, de gener a juny, comparats amb el mateix període de l'any passat.

Diseño sin título

A la ciutat de Badalona s'ha passat de 3 a 6 homicidis o assassinats en grau de temptativa, segons les darreres dades del Ministeri. El creixement dels delictes contra la llibertat sexual és de gairebé un 28%. Una dada que també destaca a Santa Coloma de Gramenet, on s'han comès 10 agressions amb penetració, 7 més que el 2022, durant el primer mig any. A Sant Adrià de Besòs, els delictes sexuals en general també han pujat, de 3 a 7. Tot i això, en el marc del Barcelonès Nord, Santa Coloma és la ciutat on més ha baixat la criminalitat, ja que les infraccions penals s'han reduït en gairebé quatre punts.

Tornant a Badalona la dada que més ha baixat és la de robatoris amb força en domicilis, establiments i altres instal·lacions, i es redueix un 35%. Al municipi, pugen les sostraccions de vehicles, el tràfic de drogues i les estafes informàtiques. Per a la Regidoria de Seguretat, no es pot valorar com l'entrada al govern del PP a Badalona condiciona les dades sobre criminalitat perquè en bona part es corresponen al període de govern socialista. En qualsevol cas, diu que els percentatges no disten dels d'altres ciutats amb població similar a la de Badalona.

A la resta de la comarca, a Santa Coloma destaca la pujada percentual de delictes per tràfic de drogues, centre d'interès també a Sant Adrià de Besòs, ciutat on augmenta de manera significativa, també, la ciberdelinqüència.