Els jutjats de Badalona incorporen la signatura amb empremta dactilar

Els jutjats de Badalona incorporen la signatura amb empremta dactilar
Laura Valverde
25/06/2024 - 11:05

Badalona - Els jutjats catalans realitzen més de 5.000 obligacions apud acta cada any, que es tradueixen en prop de 150.000 persones investigades. En el procediment habitual fins al moment, els funcionaris prenien les dades als investigats en un paper que calia signar i segellar físicament, per després ser enviat per correu ordinari al jutjat que havia originat la mesura cautelar. Des de fa un mes als jutjats de Badalona, els detinguts poden signar amb l'empremta digital o l'escaneig del DNI, evitant així l'enviament físic de documents. Es tracta d'una prova pilot que ha permès una millora tecnològica i l'agilització dels tràmits.

  • Alba Rodríguez, titular del jutjat d'instrucció número 1 de Badalona

Amb aquesta millora també es permet registrar canvis de domicili a tots els jutjats on la persona té una causa pendent. Així com tenir un control conjunt de totes les condemnes, requeriments i mesures cautelars associades a cada persona.

  • Maria Brufau, informàtica de la Generalitat de Catalunya

La prova pilot, que va començar a principis de maig a Badalona, ha tingut una bona acollida entre el funcionariat. És per això que des del Departament de Justícia es preveu que s'incorpori de manera gradual, a altres jutjats a partir de setembre.