Els Maristes Champagnat presenten el projecte “Trencar el Silenci”

Els Maristes Champagnat presenten el projecte “Trencar el Silenci”
Albert Guerra
20/06/2023 - 21:14

Badalona - Els Maristes Champagnat han presentat, al Museu de Badalona, “Trencar el Silenci”. Es tracta d'un projecte educatiu que inclou eines perquè els professors de l'escola puguin educar els alumnes en la prevenció de possibles abusos sexuals.

El material pedagògic permet educar els alumnes amb l'objectiu de sensibilitzar-los sobre els abusos sexuals. Ho han explicat, davant d'una cinquantena d'assistents, el director dels Maristes Ademar, Joan Pratdepàdua, i Josep Maria Nonay, responsable de Baula, l'editorial encarregada de fer els continguts. «Trencar el silenci» ja es troba en funcionament i consisteix en 34 tutories repartides entre Educació Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat. En les sessions, es plantegen situacions i contextos amb la finalitat de facilitar a l'alumnat la presa de decisions sobre la seva seguretat i que sàpiguen a qui i on demanar ajuda. Disposen d'una metodologia variada i motivadora, cosa que afavoreix la participació dels joves gràcies a treballs individuals i en grup. Escoltem Josep Maria Nonay:

Des de l'alumnat dels Maristes Ademar s'ha rebut amb molts bons ulls la iniciativa, tal com ens explica una de les estudiants dels Maristes Champagnat:

El projecte també s'està aplicant en els altres 9 centres dels Maristes de Catalunya.