Els marxants tanquen la temporada d'estiu amb un balanç negatiu

Els marxants tanquen la temporada d'estiu amb un balanç negatiu
Sara Nicolás / Àngel Hernández
01/09/2023 - 15:22

Montigalà - Els encants de Badalona no aconsegueixen recuperar l'afluència de gent que era habitual abans de la pandèmia. Aquest fet i la manca de relleu generacional provoquen que els marxants no puguin fer un bon balanç de l'estiu. Altres, però, apunten també com a causa la baixa qualitat dels productes que es venen a algunes parades, sobretot a les llogades de forma il·legal.

Tot i que la presència de parades dedicades a l'alimentació han aconseguit revifar una mica l'ambient dels encants, a Badalona els marxants no han quedat satisfets amb el volum de venda del període estiuenc. Pel que fa als motius, els marxants assenyalen la calor, les parades tancades i la manca de noves generacions que continuïn amb els negocis familiars. No són aquestes les úniques causes, i és que alguns paradistes, com el José Maria Martínez, expliquen que altres propietaris estarien llogant de forma il·legal els espais.

Lloguen parades, cosa que està prohibida. Són parades de baixa qualitat i no és el mateix tenir un espai fixe que venir una setmana si i una no.

La problemàtica amb el relleu generacional, però, també rau entre els clients, que acostumen a ser persones d'edat avançada. La majoria asseguren que les seves visites als encants sempre acaben amb alguna compra.

Entre les possibles solucions que proposen els marxants, la que veuen més factible seria reorganitzar l'espai reduint el nombre de parades per evitar buits entre elles. A més, una quarantena assegura de paradistes que encara no ha rebut els ajuts municipals destinats a la COVID.