Els mercats municipals de Badalona aconsellen als clients que avancin les compres nadalenques

Els mercats municipals de Badalona aconsellen als clients que avancin les compres nadalenques
Alex Lopez
19/12/2023 - 17:21

Badalona - Arrenca el període de compres més intens a mercats i botigues especialitzades de cara als àpats de Nadal. Els paradistes del Mercat de la Salut destaquen que tot i les habituals recomanacions d'anticipar les compres, és ara quan la majoria de clients es desplaça a les botigues. Asseguren que cada cop reben més encàrrecs i que gran part dels clients compren els productes de forma esglaonada, evitant així fer grans despeses de cop.

El pop, el llobarro i el lluç són els peixos més buscats, i els productes de marisc com musclos, escopinyes i ostres són els que pateixen l'increment més fort. I és que el preu del producte fresc fluctua diàriament i per això es recomana ser previsors en les compres o buscar alternatives als productes més cars. El president del Mercat Municipal de La Salut Jose Martínez apunta que la pujada de preus per aquestes dates es deu a un producte de més qualitat, i que en canvi n'hi ha d'altres com el pinyó que han baixat.

Destaca també que al propi mercat s'elabora molt producte diàriament, i això facilita les compres i permet al client ajustar les quantitats i les despeses. Per la seva part, l'OCU va determinar recentment en un informe que les xocolates i els productes de confiteria han repuntat especialment per la pujada del preu del sucre, entre un 10-15%.