Els Mossos d'Esquadra detenen dos menors implicats en una agressió sexual al juny

Els Mossos d'Esquadra detenen dos menors implicats en una agressió sexual al juny
Sara Nicolás
22/09/2023 - 10:44

Badalona - El Jutjat de Menors número 3 de Barcelona ordena internament en règim tancat per als dos menors detinguts aquest matí per l'agressió sexual que va tenir lloc a Badalona el passat mes de juny: un d'ells com a autor d'una agressió sexual i cooperador de 5 agressions més i l'altre com a cooperador de 6 agressions sexuals.

La Fiscalia de Menors havia demanat prèviament l'internament en règim tancat dels dos nois d'entre 14 i 16 anys per la seva implicació en una violació grupal a una altra menor d'edat el passat 3 de juny. Els joves haurien actuat juntament amb altres menors no localitzats.

Recordem que els fets van tenir lloc a la zona de la platja de Badalona i que el cas va sortir a la llum abans de l'estiu. En aquell moment, des del cos policial s'apuntava a un grup d'entre sis i set adolescents implicats, entre els quals, la parella sentimental de la víctima. Arran de l'anunci de les detencions, l'alcalde Xavier Garcia Albiol ha comparegut davant dels mitjans per defensar que, un cop constituït el Congrés dels Diputats, es posi sobre la taula modificar la llei del menor. Garcia Albiol assegura que la legislació actual no és suficient per evitar violacions entre menors, ja que, segons afirma, molts casos es resumeixen a una multa que assumeixen els progenitors.

Sóc el primer que defenso que s'ha de treballar de manera transversal amb els responsables quan són menors d'edat; des d'un punt de vista educatiu i social, però també des del judicial.

RODA DE PREMSA ALBIOL
Roda de premsa de l'Alcalde Garcia Albiol sobre les detencions

I des del PSC, el president del grup municipal, Fernando Carrera, ha dit a la tertúlia de Ràdio Ciutat de Badalona que es posicionaran al costat del govern d'Albiol en cas que el govern local demani alguna modificació de la llei de menors. Carrera ha insistit que cal repensar aquesta normativa en els casos d'agressions sexuals comeses per menors.

S'ha de repensar com funciona la llei del menor en aquests temes i aquí sí que ens trobaran. Si el govern acaba fent algun tipus de reclamació en aquesta direcció, nosaltres hi serem sense cap mena de dubte.

FERNANDO CARRERA
Fernando Carrera, President del grup municipal PSC a Badalona

D'altra banda, però, l'anterior regidora de Feminismes, Aïda Llauradó, es desmarca d'aquesta possible modificació del Codi Penal. La presidenta del grup municipal de Badalona En Comú Podem exigeix al govern local que es posi les piles pel que fa a polítiques d'igualtat de gènere per tal que les dones a la ciutat puguin sentir-se segures.

És un problema que necessita ser atacat des de molts punts de vista i, per tant, no només amb el sistema judicial, amb un canvi de Codi Penal o amb més policia aconseguirem resoldre aquests casos tan greus de violència masclista.

AÏDA LLAURADÓ
Aïda Llauradó, Presidenta del grup municipal de Badalona En Comú Podem

L'Ajuntament de Badalona ha anunciat que posarà a disposició de la víctima totes les eines de suport, assessorament i acompanyament. Des de Mossos d'Esquadra van tenir coneixement dels fets el mateix dia de l'agressió, el 3 de juny, a través de l'avís d'un testimoni. El Grup d'Atenció a la Víctima va activar, en el moment dels fets, el protocol de protecció i acompanyament a la menor agredida.