Els Mossos detenen un noi per una agressió sexual a un menor de 13 anys al centre comercial Màgic Badalona

Els Mossos detenen un noi per una agressió sexual a un menor de 13 anys al centre comercial Màgic Badalona
ACN / Anna García de Albéniz
29/06/2023 - 14:09

Els fets van tenir lloc el passat dijous 22 de juny i tot sembla indicar que s'haurien conegut prèviament a través de les xarxes socials.

Badalona - El personal de seguretat va trobar el noi i el menor a l'aparcament del centre mentre feien una de les seves rondes de vigilància i va avisar la policia. Tot i que la pràctica sexual hauria estat consentida, l'arrest es va fer efectiu perquè el menor implicat no tenia l'edat mínima per al consentiment sexual, és a dir, 16 anys. Segons els Mossos d'esquadra, el jove va prestar declaració en seu policial i va quedar en llibertat.

L'alcalde Xavier Garcia Albiol ha condemnat els fets i ha lamentat 'profundament' la situació. L'alcalde ha volgut destacar que la resposta del centre comercial va ser l'adequada, ràpida i eficaç per abordar la situació. Tot i així, ha matisat que es tracta d'un cas diferent a la resta. I es que, ha puntualitzat, tot i tractar-se d'un fet delictiu, les relacions van ser consentides i per tant el menor no va ser forçat a la pràctica sexual. Segons Albiol, aquest nou escenari s'ha d'abordar en una doble direcció.

Albiol també ha avançat que l'Ajuntament es volia personar en un dels casos de violència sexual com a acusació popular però que se'ls ha desestimat la petició al·legant motius jurídics. Una mesura que suposa segons l'alcalde 'una dificultat afegida' i 'el marge de maniobra queda bastant limitat'. Una notificació que el consistori ha rebut fa pocs dies i que, tal com ha indicat Albiol, els serveis jurídics estan analitzant. Tot i així, ja ha avisat que es recorrerà la decisió perquè entèn que 'hi ha base' perquè l'administració local estigui present a la causa.