Els Mossos investiguen una nova violació en grup a una menor a Badalona

Els Mossos investiguen una nova violació en grup a una menor a Badalona
ACN
05/06/2023 - 22:15

Badalona - Els Mossos d'Esquadra investiguen una nova violació en grup a una menor a Badalona. Els fets van passar dissabte i els presumptes autors també tenen menys de 18 anys. L'Ajuntament ha condemnat uns fets 'gravíssims i repulsius', ha ofert tot els recursos municipals a la víctima i la família, i ha iniciat els tràmits per personar-se com a acusació popular. L'executiu local també ha convocat un ple extraordinari aquest dijous per condemnar l'agressió. El mateix dia també hi haurà una reunió telemàtica de coordinació entre l'Ajuntament i la Generalitat per abordar i fer seguiment de les agressions ocorregudes en els darrers mesos a la ciutat.

Els fets van passar dissabte a la tarda, i la Unitat central dels Mossos Contra Agressions Sexuals (UCAS) s'ha fet càrrec de la investigació. Segons va avançar La Vanguardia, els investigadors han identificat i arrestat a cinc dels presumptes autors de la violació grupal, fet que la policia no confirma. El grup el formarien entre sis i set adolescents, entre els quals hi havia la parella sentimental de la víctima. El mateix rotatiu recull que alguns dels arrestats han declarat que el xicot de la noia va 'convidar-los' a 'violar-la'.

L'Ajuntament de Badalona ha tornat a demanar 'canvis urgents' a la llei del menor després dels nous casos de violacions grupals que hi ha hagut al municipi. El govern local en funcions també ha explicat que, com en els casos anteriors, es personarà com a acusació popular.

Des de la Federació d'Associacions Veïnals de Badalona, la FAVB, lamenten que des de finals de febrer no s'hagi convocat el consell de prevenció i seguretat ciutadana per evitar que aquestes situacions es produeixin a la ciutat. En un comunicat, la federació es posa a disposició del nou govern per treballar aquestes qüestions i demana la convocatòria urgent del consell.

Des del Comitè de Mares Contra la Violència Sexual a Badalona han convocat un nou acte de protesta. Serà dijous 15 de juny a les 7 de la tarda a la Nau 3 del Centre Cultural l'Escorxador en un acte públic on es reclamarà més inversió en educació pública i serveis socials.