Els Mossos investiguen vuit violacions grupals entre menors a Badalona des del juliol passat

Els Mossos investiguen vuit violacions grupals entre menors a Badalona des del juliol passat
Jordi Ribàs / Judit Larios
08/06/2023 - 20:54

Badalona - Els Mossos d'Esquadra detallen que, en el darrer any a Badalona, han investigat fins a vuit denúncies per agressió sexual en grup perpetrades per menors d'edat. Hi ha 21 nois investigats, quatre dels quals haurien participat activament en més d'una agressió sexual.

Tretze dels implicats són menors de catorze anys i, per tant, inimputables i han estat derivats a la DGAIA. De la resta, només un dels presumptes autors és major d'edat i té 18 anys. Tant ell com cinc investigats més han estat detinguts. En tres dels casos, els agressors formaven part de l'entorn proper de la víctima.

Aquestes són les dades més destacades de la roda de premsa posterior a la reunió extraordinària de Mossos, en la Taula Operativa de la Regió Metropolitana Nord celebrada a Granollers, precisament per abordar els casos de violacions grupals entre menors a Badalona. La portaveu dels Mossos, Montserrat Escudé, també ha explicat que els 8 casos han succeït de dia i, que quatre d'ells han tingut lloc en entorns d'oci. Tres d'ells, al centre comercial Màgic. Precisament, els Mossos han posat en valor la coordinació “extraordinària” del centre comercial, i asseguren que no s'ha produït cap nova agressió des que han reforçat la seguretat, per exemple amb patrulles a peu i més videovigilància.

Tot i que Mossos donen per resolts la majoria dels casos, resten obertes algunes investigacions i no es descarta que apareguin noves denúncies, per la qual cosa podria augmentar tant el nombre de víctimes com d'investigats.

La portaveu de la policia també destaca que han activat patrullatges preventius de paisà i uniformats, i que Mossos han realitzat una cinquantena de xerrades preventives sobre violències sexuals en escoles, adreçades a 1.380 alumnes d'entre 12 i 18 anys de Badalona. Un abordatge comunitari que, asseguren, es reforçarà.