Els Mossos reforcen la vigilància als barris de la Mina, Besòs i la Pau per detectar armes i drogues

Els Mossos reforcen la vigilància als barris de la Mina, Besòs i la Pau per detectar armes i drogues
ACN
14/04/2024 - 19:01

Sant Adrià de Besòs - Els Mossos d'Esquadra han reforçat la vigilància als barris de la Mina, Besòs i la Pau, a cavall entre Sant Adrià i Barcelona, amb més controls per detectar armes i drogues. Diversos incidents i tiroteigs entre bandes rivals en les últimes setmanes han fet augmentar la sensació d'inseguretat a la zona.

L'últim cas va succeir l'1 d'abril amb una dona ferida per arma de foc i un detingut. Per aquest motiu, el cos de Mossos d'Esquadra ha decidit reforçar i potenciar el dispositiu 'Límit' amb més controls de seguretat i identificacions de vehicles per detectar armes de foc, armes blanques i drogues. Des de fa una setmana, els controls policials –flexibles i dinàmics- compten amb agents de la Brigada Mòbil, ARRO i Seguretat Ciutadana.

El dispositiu de Mossos compta amb la col·laboració sobre el terreny de la Guàrdia Urbana de Barcelona i la Policia Local de Sant Adrià de Besòs. Els efectius d'ordre públic treballen per identificar persones en recerca, armes o substàncies estupefaents a través de controls d'entrada i sortida als barris de la Mina, Besòs i la Pau, així com també en determinats 'llocs d'interès' dintre dels barris. El dispositiu policial s'efectua mitjançant patrullatge dinàmic, combinat amb punts estàtics a les entrades i sortides dels barris, així com en diverses places afectades. L'objectiu és augmentar el coneixement policial sobre la zona i poder actuar més ràpidament davant de possibles 'incidents crítics'.

Un detingut pel tiroteig de l'1 d'abril

Un dels incidents amb arma de foc que es va produir a la zona va succeir el passat 1 d'abril. Un home va disparar amb una pistola i va ferir una dona que es trobava dins d'un bar del carrer Mart de Sant Adrià de Besòs. La DIC va obrir una investigació per tal d'esclarir els fets que va culminar amb la detenció del presumpte autor, el 10 d'abril. En aquest mateix dispositiu es va arrestar un segon home -no relacionat amb aquest tiroteig- per un requeriment judicial pendent, ja que li constava una condemna ferma de 13 anys de presó en relació amb quatre homicidis en grau de temptativa i tinença il·lícita d'armes.