20 rescats i 24.000 intervencions a les platges de Badalona l'estiu passat

20 rescats i 24.000 intervencions a les platges de Badalona l'estiu passat
Laura Valverde
11/06/2024 - 15:54

Badalona - Pro-activa demana precaució als usuaris de les platges davant l'alt índex d'ofegaments que s'hi detecten. El servei de socorrisme va realitzar 20 rescats i més de 24.000 intervencions preventives a Badalona durant l'estiu passat. Enguany, la temporada de platges, que compta amb 16 socorristes repartits a les diferents platges de la ciutat, s'ha iniciat amb tranquil·litat a causa dels episodis de pluja de la darrera setmana.

Els ofegaments al mar són els incidents que més preocupen als socorristes. Principalment, aquells que tenen origen en una patologia cardíaca o la pèrdua de coneixement dins de l'aigua. També les insolacions i les cremades greus a causa de les altes temperatures. Per tal d'evitar-ho, des del servei realitzen intervencions preventives davant riscos com la presència de meduses o la mala mar. Tot i això, des de Proactiva assenyalen la falta de cultura de mar com una de les causes de la gran quantitat d'incidències registrades.

D'altra banda, el servei de socorrisme assenyala com a zones més conflictives la Platja dels Pescadors, on es troba un petit espigó, i la Platja de l'Estació per les aglomeracions que s'hi produeixen a causa de la proximitat amb la parada del tren i l'aparcament. Els perfils conflictius són, principalment, gent jove amb actituds que posen en perill la seva vida. Recordem que el servei de socorrisme estarà present a les platges fins al 15 de setembre, des de les 10h fins a les 19h.