Ser pacient crònic: 'Els onze mesos que vaig estar a l'hospital van ser els primers de la meva neta i no la vaig poder veure'

Ser pacient crònic: 'Els onze mesos que vaig estar a l'hospital van ser els primers de la meva neta i no la vaig poder veure'
Mar Martínez
17/04/2024 - 14:58

Gorg - La Lluïsa és una de les pacients que participa al Programa del pacient crònic complex (ProPCC), i compta amb l'atenció domiciliària de professionals diversos de l'atenció primària de la Metropolitana Nord de l'Institut Català de la Salut i de l'atenció aguda de l'Hospital Germans Trias i Pujol.

Cada deu dies, com a molt, la Ría i la Sònia, metgessa i infermera del Centre d'Assistència Primària Sant Roc visiten la Lluïsa. Té 65 anys i, des de fa gairebé vint, diverses patologies, d'entre les quals una pancreatitis i una insuficiència cardíaca que la fa conviure amb un respirador.

PACIENT CRONIC ATENCIO DOMICILI LLUISA

A la Lluïsa, estar a casa li ha donat estabilitat física i emocional, pot veure els seus fins i tot si està en ingrés domiciliari. Se sent segura perquè qualsevol dubte també el pot consultar per telèfon.

La família ha perdut el compte de les vegades que ha anat a urgències i que ha ingressat. Des que l'atenció es fa a casa, també els ha canviat la vida.

Des de l'agost que la Lluïsa no ha trepitjat l'hospital. El darrer dels ingressos allà va ser d'onze mesos. Des d'aleshores n'ha tingut un altre, de cinc, però ha estat al seu espai, a casa.