Els pediatres a favor d'una nova dosi de reforç de la vacuna contra la tos ferina

Els pediatres a favor d'una nova dosi de reforç de la vacuna contra la tos ferina
Berta Soler Mercader
08/04/2024 - 21:05

Badalona - L'Associació Espanyola de Pediatria aconsella una dosi de reforç de la vacuna de tos ferina després que se n'hagin quadruplicat els casos. De fet, Montserrat Vives, pediatra del CAP Progrés-Raval de Badalona, assegura que el 30% de les consultes que els arribaven a principis d'any han estat relacionades amb aquesta infecció respiratòria.

I és que segons dades publicades pel Centre Nacional d'Epidemiologia, durant les deu primeres setmanes de l'any, s'han diagnosticat 8.260 casos d'aquesta malaltia infecciosa, dels quals més de la meitat a Catalunya. Una infecció que des del sector vinculen a un doble factor: la retirada de les mascaretes després de la pandèmia i al comportament cíclic del bacteri que la provoca.

Amb tot, la pediatra de Badalona Serveis Assistencials Montserrat Vives ha recordat aquest dilluns al Badalona360 que no ha de preocupar gràcies al gran nombre de població vacunada. L'escoltem:

Els pediatres recorden que és un diagnòstic fàcil de tractar, ja que l'antibiòtic escurça la simptomatologia i en rebaixa la gravetat.