Els pensionistes reclamen que es defensin les pensions al marge de qui governi després del 23J

Els pensionistes reclamen que es defensin les pensions al marge de qui governi després del 23J
Anna Fàbrega
19/07/2023 - 14:53

Badalona - Davant de l'escenari imminent d'eleccions generals, diverses entitats de pensionistes d'arreu de l'estat, entre elles la Marea i el Moviment Pensionista de Catalunya amb representació a Badalona, signen un manifest unitari per recordar que la seva lluita continua.

Garantir una pensió mínima contributiva, l'eliminació de la bretxa de gènere, l'actualització de les pensions segons l'IPC acumulat anual i tornar a l'edat de jubilació a seixanta-cinc anys són algunes de les demandes pendents principals de les diverses entitats pensionistes signants del manifest.

Roque Martínez, membre del Moviment Pensionista de Badalona, posa en accent que tenir una pensió adequada i actualitzada que garanteixi una autosuficiència econòmica a les persones de tercera edat és un dret recollit per la Constitució.

Les pensions són un dret recollit a l'Article 50 de la Constitució que no deixarem perdre. Per això, governi qui governi, nosaltres continuarem sortint al carrer.

Moviment pensionista 2

En els darrers anys, les entitats de pensionistes d'arreu de l'Estat han estat cabdals en la lluita per un sistema de pensions dignes i recorden que continuaran presents fins que les seves demandes no es materialitzin, al marge del govern que es constitueixi després de les pròximes eleccions del 23 de juliol.