Els pescadors de Badalona demanen ajudes per la pèrdua de diners que els suposa la recollida de brossa

Els pescadors de Badalona demanen ajudes per la pèrdua de diners que els suposa la recollida de brossa
Berta Soler Mercader
28/03/2024 - 15:50

Port de Badalona - La confraria de pescadors de Badalona reclama a la Generalitat suport econòmic per compensar la pèrdua de temps i diners que els suposa, diuen, dur a terme el projecte “Pesca Neta”. I és que els pescadors d'arreu del país han dedicat més de 3.000 hores a retirar deixalles del litoral català. En xifres, han retirat l'equivalent a 18 camions cisterna de brossa marina durant el 2023.

WhatsApp Image 2024-03-28 at 11.53

La iniciativa consisteix a netejar la mar de tots els residus que arriben a les xarxes dels pescadors. Una tasca que aquí a Badalona és minuciosa, ja que, segons els pescadors de la ciutat, és una de les localitats on s'acumulen més deixalles a causa del perllongament del port de Barcelona, que fa de tap. Asseguren que la depuradora no acaba de funcionar, perquè afirmen que més del 80% del que recullen són tovalloletes.

A més de les hores que perden recollint-ho i separant-ho de les xarxes, que sovint també queden malmeses, posteriorment han d'anotar la quantitat i el lloc de recollida en una fitxa tècnica, que suposadament ha de servir per estudiar els punts calents on s'acumula la brossa. I és que des de la Confraria de Badalona demanen ajudes econòmiques per contrarestar la pèrdua tant de temps, com de diners i material.

La Generalitat destina a aquesta iniciativa un milió d'euros cada any per visibilitzar el paper dels pescadors en la lluita contra el plàstic al mar. Uns diners, però, que segons la Confraria només van destinats a la compra d'objectes publicitaris del projecte, com jocs i fullets didàctics, i que voldrien substituir per material útil de pesca.