Els pisos turístics i les llicències d'obres, principals temes de la primera Gerència Tècnica de Dalt la Vila oberta

Els pisos turístics i les llicències d'obres, principals temes de la primera Gerència Tècnica de Dalt la Vila oberta
Jordi Ribàs
17/10/2023 - 20:09

Museu de Badalona, Badalona - Els pisos turístics i les llicències d'obres han estat els dos temes principals de la Gerència Tècnica del nucli històric de Dalt la Vila, que per primera vegada s'ha celebrat a portes obertes.

Els punts de l'ordre del dia han estat qüestions urbanístiques, com ara el canvi de titularitat de Can Casas o la tramitació de la llicència d'obres al carrer del Temple, davant l'escola de Música Moderna, on el més probable és que s'hi construeixin habitatges. El govern local s'ha compromès a evitar l'especulació i a ser transparents amb aquests dos projectes.

Però, sens dubte, el problema principal que han expressat els veïns han estat els pisos turístics. Consideren que ja n'hi ha masses a Dalt la Vila, i temen que es converteixi en un barri turístic. Pels veïns, és inexplicable que Dalt la Vila no formi part de la zona on es limiten els pisos turístics, que actualment només cobreix la façana marítima de la ciutat.

Per la seva banda, el regidor d'Urbanisme i Transformació de Ciutat, Daniel Gracia, ha pres nota d'aquesta preocupació, però sobretot ha volgut destacar la voluntat del govern d'obrir aquestes sessions, fins ara tècniques i a portes tancades, a tots els veïns del barri.