Els polítics locals criden a la participació tot i la calor de ple estiu

Els polítics locals criden a la participació tot i la calor de ple estiu
M. López / M. Martínez / J. Larios / S. Nicolás
23/07/2023 - 15:46

Badalona - Els representants dels grups municipals de Badalona han fet una crida a la participació durant el matí d'aquest 23-J demanant als badalonins que ho facin, tot i la calor d'aquest diumenge de ple estiu.

Xavier Garcia Albiol reconeix que les generals són les eleccions en què els ciutadans tenen més en compte la seva ideologia. Conscient que no es repetiran els resultats que el PP va obtenir a les municipals, l'alcalde de Badalona creu que el seu partit tindrà un creixement important respecte el 2019, 'però tocant de peus a terra i posant el granet de sorra perquè el PP pugui guanyar en el conjunt d'Espanya, que és el nostre objectiu de debò.

23J Xavier Garcia Albiol PP votació

Garcia Albiol ha votat a l'escola Lola Anglada acompanyat de les dues membres de la candidatura del PP al Congrés, les regidores Cristina Agüera i Rosa del Amo. Albiol ha tornat a titllar de 'despropòsit' el fet que s'hagin convocat les eleccions en ple estiu i espera que, en el conjunt d'Espanya, el resultat sigui favorable per al Partit Popular i Feijoo es converteixi en president del govern. Segons l'alcalde de Badalona, per tirar endavant lleis com la que permeti desocupar un habitatge que s'hagi ocupat il·legalment en 48 hores.

El president del grup municipal del PSC, Fernando Carrera, assegura que en aquestes eleccions generals la ciutadania es debat entre 'avançar o retrocedir'. El socialista ha exercit el seu dret a vot per primera vegada com a regidor de la ciutat. Ho ha fet a l'Institut Escola Baldomer Solà, al barri de Sant Roc.

23J Fernando Carrera PSC votació

Carrera ha assegurat que fa anys que els socialistes treballen per la millora dels drets socials i que, per contra, els populars ho han paralitzat sempre que han arribat al poder. Amb la possible entrada de Vox al govern estatal, ha dit que aquest 23-J està en joc perdre aquests drets conquerits. El socialista manifesta, però, que la confiança dipositada sobre Garcia Albiol a les municipals no es traslladarà a nivell estatal.

Aïda Llauradó, presidenta del grup municipal de Badalona En Comú Podem, ha animat a la ciutadania a mobilitzar-se i acudir a les urnes per tal de revalidar el govern de coalició. Ha posat de manifest algunes de les polítiques socials dutes a terme per l'actual govern, com la pujada del salari mínim i les pensions, tot recordant que han estat victòries conquerides malgrat les crisis viscudes els últims anys.

23J Aïda Llauradó Comuns votació

Llauradó, que ha votat a les Escoles Minguella, també s'ha mostrat preocupada pel primer cop a la democràcia que l'extrema dreta té opcions a entrar al govern estatal. La presidenta dels comuns ha votat acompanyada de Dani Sosa, número 12 de Sumar-En Comú Podem per Barcelona, qui assegura que aquest 23-J la seva llista pot ser la més votada a Catalunya.

L'avenç de la ultradreta és el fet que més preocupa al president del grup municipal d'ERC, Àlex Montornès. el líder republià ha acudit a votar a les 11 d'aquest matí i ho ha fet al Centre Cívic Dalt la Vila.

23J Àlex Montornès votació ERC

Montornès creu que la pregunta que es fa als votants aquest 23-J no és la mateixa que a les passades municipals i que, per tant, el resultat serà molt diferent. Amb tot, el president del grup d'ERC ha incidit que la ciutadania es juga molt aquestes eleccions generals i demana així omplir les urnes de vots que afavoreixin el progrés i defensin Catalunya.

La presidenta del grup municipal Guanyem Badalona, Dolors Sabater, veu amb incertesa la jornada electoral d'avui, ja que creu que caldrà veure com es materialitza el desencís respecte la política existent entre l'electorat. Ha votat aquest migdia a l'escola Lola Anglada, al barri de Canyadó.

23J Dolors Sabater votació Guanyem

Sabater considera que 'hi ha molta gent decebuda i enfadada' i espera que els resultats de les eleccions permetin dur a terme polítiques que defensin els drets de la ciutadania enlloc de restringir-los. Ha subratllat que les polítiques dels partits d'extrema dreta que han pres poder després del 28-M es basen en la repressió i les retallades de drets i ha assenyalat que els resultats de l'escrutini reflectiran si s'ha produït un canvi de vot respecte les eleccions municipals.