La política local interpreta els resultats generals

La política local interpreta els resultats generals
Mar Martínez / Judit Larios
24/07/2023 - 15:10

Badalona - Bona part de l'electorat badaloní ha girat el sentit del vot a les urnes de les generals. El PP local no han entrat a valorar aquest fet, i es concentra a celebrar la victòria a l'estat, mentre els socialistes s'hi aferren per alimentar l'esperança del canvi. Recollim, tot seguit, les reaccions dels grups municipals amb representació al Ple.

El PSC de Badalona es mostra molt satisfet dels resultats electorals a la ciutat. Creu que evidencien que els badalonins volen un govern progressista a l'Estat espanyol liderat per Pedro Sánchez. Per això, assegura que el repte del grup municipal és, a partir d'avui, explicar als veïns que a Badalona també li convé un govern socialista per garantir el progrés. El president del grup municipal del PSC, Fernando Carrera, explica la diferència dels resultats respecte al 28M perquè a les municipals, diu, es vota tenint en compte el líder polític més que al partit.

El Partit Popular a Badalona no ha entrat en detall sobre el gir de la decisió de vot cap a l'esquerra de bona part del veïnat badaloní en les eleccions generals. La candidata pel PP al Congrés, Cristina Agüera, ha centrat el discurs a celebrar la victòria de la seva formació a l'estat i reclama responsabilitat a Sánchez perquè deixi governar la força més votada.

Badalona En Comú Podem també valora en positiu el suport obtingut per Sumar tant a Badalona com a Catalunya, tot i haver de fer front, diu, a la polarització del vot entre els partits majoritaris que es presentaven com a vot útil. La seva presidenta al grup municipal, Aïda Llauradó, espera que les forces progressistes arribin a un acord per evitar la repetició de les eleccions.

Esquerra Republicana considera que la davallada del seu vot en l'àmbit local i català respon a un transvàs a altres formacions d'esquerres fruit de la frustració per fites no assolides. Respecte als resultats de les esquerres a la ciutat, diu que es demostra que Badalona no és una ciutat de dretes tot i l'ascens del PP a les municipals.
A escala espanyola, el president del Grup municipal, Àlex Montornès, no albira la possibilitat de nous comicis i considera que les esquerres estan obligades a entendre's i a parar l'orella a les demandes independentistes.

Per Guanyem, els resultats electorals són un toc d'alerta adreçats als populars a Badalona perquè posen en qüestió la seva solidesa a la ciutat. La presidenta del Grup municipal, Dolors Sabater, posa en relleu que independentistes bascos i catalans han salvat l'estat de caure en mans de l'extrema dreta. El toc d'alerta és també pels mateixos independentistes que, diu, han estat castigats per no ser clars a Madrid sobre el que volen per Catalunya.