Els preus de síndries i melons comencen a recuperar-se després d'un inici d'estiu amb preus desorbitats

Els preus de síndries i melons comencen a recuperar-se després d'un inici d'estiu amb preus desorbitats
Àlex Valero / Berta Soler
02/08/2023 - 15:40

Badalona - Justament la fruita és una opció saludable i refrescant per l'estiu, especialment les protagonistes per excel·lència aquesta temporada: la síndria i el meló. Aquest any, però no tothom es pot permetre comprar-ne. La pluja i la calor han afectat les collites, provocant un augment dels preus.

Durant aquestes setmanes, les síndries i els melons han arribat amb comptagotes a les fruiteries de Badalona. Dos dels productes amb més demanda en aquestes dates i que per aquells amb menys recursos econòmics està sent difícil comprar aquestes fruites que tant agraden a l'estiu. No obstant, els fruiters asseguren que ja han superat la pitjor època i que en els propers dies es recuperarà el preu normal.

fruiteria

Per combatre aquesta crisi, els fruiters reben producte estranger, generalment del Marroc. Malgrat que alguns no hi troben diferència, hi ha altres que es queixen de la qualitat del producte. No obstant, la principal queixa dels clients és l'augment del preu. Confien que es normalitzi en els pròxims dies perquè, diuen, els hi encanta i és molt necessària a l'agost.

D'altra banda, els pagesos del Parc Agrari del Baix Llobregat preveuen una gran collita d'aproximadament 700.000 quilos de síndries i un milió de quilos de melons.

síndries