Els rescats al medi natural aquest estiu assoleixen xifres rècord i els Bombers reclamen prudència

Els rescats al medi natural aquest estiu assoleixen xifres rècord i els Bombers reclamen prudència
ACN
07/08/2023 - 13:51

Badalona - Davant el rècord històric de rescats al medi natural durant aquest estiu, els Bombers reclamen prudència. Enguany, la xifra s'enfila a més de 1.200 serveis, un 25% més que en el mateix període de 2022.

Planificar la ruta, consultar el temps o saber renunciar. Aquests són tres punts clau de la llista de recomanacions que el cos de Bombers suggereix a la ciutadania. I és que els rescats al medi natural assoleixen xifres rècord entre els mesos de juny i juliol: 406 serveis, és a dir, 54 més que l'any passat.

Els Bombers atribueixen aquest increment al fet que cada cop hi ha més persones que surten a gaudir de la natura i és per això que els reclamen prudència per tal de reduir riscos. Planejar les excursions amb temps, consultar les previsions meteorològiques i aprendre a renunciar quan les condicions o la preparació no són les idònies.

Els rescats de persones accidentades a la muntanya representen gairebé el 60% del total de serveis que ha realitzat el cos de Bombers des de principi d'any. En aquest sentit, recorden que per evitar possibles accidents, s'han de gaudir de les rutes o activitats sempre que estiguin ajustades a les capacitats de cadascú.