El retard en les licitacions dificulta la temporada a les guinguetes: algunes encara no han obert

El retard en les licitacions dificulta la temporada a les guinguetes: algunes encara no han obert
Sara Nicolás / Anna G. de Albéniz
11/07/2023 - 16:07

Badalona - Dues de les vuit guinguetes que s'han d'ubicar al litoral badaloní encara no han obert al públic i es troben en procés d'instal·lació tot i ser ja a mitjan juliol. Els guinguetaires denuncien que els problemes amb les licitacions i el fet de reduir la temporada els dificultarà recuperar la inversió feta.

GUINGUETES ESTIU

Només la meitat dels locals van poder obrir les portes a finals de maig, data que ja els retallava part de la seva temporada d'estiu. De les quatre que resten, dues van instal·lar-se fa dues setmanes i les altres encara no ho han pogut fer. Un retard en l'obertura que els guinguetaires asseguren que podrien pal·liar amb al·licients com concerts o monòlegs. Uns espectacles pels quals l'Ajuntament ha denegat el permís aquest any. Clàudia Dachs, responsable de la guingueta Kaylua, manifesta que fer activitats puntuals els ajudaria a recuperar-se.

Entenc que a la nit no es facin espectacles perquè estem molt a la vora del veïnat, però durant el dia hi ha moltes hores de sol i penso que alguna cosa es podria fer

GUINGUETES

Els mateixos usuaris de les guinguetes manifesten que actuacions culturals i musicals els cridarien l'atenció i serien un reclam per apropar-se a aquests locals costaners. La Dafne, que també és cantant, assegura que un concert a una guingueta no molestaria més que la música que escolten a volum alt alguns usuaris de la platja.

Molta gent posa música a la platja amb un volum elevat i, al final, és el mateix. Estaria bé que hi hagués música en directe perquè, al cap i a la fi, és art i transmets molt a les persones

CAMBRERA GUINGUETA

Els guinguetaires manifesten que els retards en l'obertura i els problemes per dur a terme els tràmits corresponents els han perjudicat a l'hora de conformar els equips de treball. A més, enguany algunes de les guinguetes també han patit un canvi d'ubicació, com és el cas del Kaylua i el Takuara. Un fet que els ha fet adaptar-se en alguns casos a nous tipus de clientela.