Els riscos de la processionària per als gossos

Els riscos de la processionària per als gossos
Laia Martínez / Eva Gómez
11/03/2024 - 17:35

Badalona - Les altes temperatures han fet avançar l'aparició de les erugues processionàries que baixen dels arbres i es desplacen en filera per a la seva transformació. Aquests moments en què es troben a terra presenten un risc per als humans i també per als animals.

El pèl urticant de la processionària pot quedar suspès a l'aire i causar irritació a les vies respiratòries o a la pell. Els gossos són un dels animals que més poden veure's perjudicats. I és que, en cas de contacte directe, els pot causar una reacció anafilàctica i, en el pitjor dels casos, la mort. És per això que els municipis han de prendre mesures preventives en els pins per evitar la proliferació d'aquesta espècie.

Antonio Cortada és el fundador Àrees de Gossos de Badalona.

Segons avisa l'Antonio, s'han trobat erugues al parc G4 de Montigalà, a les Guixeres i, sobretot, s'han vist al turó d'en Caritg, entre altres zones on hi ha pins. Des de la seva entitat van avisant de les zones on pot haver-hi més risc a través de la xarxa X. La Montserrat Serra és una de les veïnes que ha vist la reacció del seu gos en entrar en contacte amb una eruga. Aquesta situació, diu, va succeir fa uns anys a l'àrea de gossos de Can Barriga.

Montserrat Serra

En cas de contacte, és vital anar al veterinari per actuar amb la màxima celeritat. Segons els experts, la mesura més eficaç per controlar les poblacions d'aquests insectes és avançar el tractament a la tardor.

📺 Connexió del BDN 360º