Els robatoris amb força a domicilis baixen prop d'un 11% a Tiana

Els robatoris amb força a domicilis baixen prop d'un 11% a Tiana
Àlex Sisó
23/02/2024 - 18:10

Badalona - Els robatoris amb força a domicilis han baixat prop d'un 11% a Tiana en el darrer any. En concret s'ha passat dels 46 robatoris registrats el 2022 als 41 el 2023. En general, els delictes a Tiana s'han reduït prop d'un 3% en el mateix període. Són algunes de les dades que s'han donat a conèixer a la Junta de Seguretat Local celebrada divendres.

Pel que fa al total de robatoris amb força de totes les tipologies també s'han reduït un 6,6%. Ho han fet també els robatoris amb força en establiments, passant de 3 a 2. La tendència a la baixa també es dona en els robatoris amb violència i intimidació. En canvi, els robatoris amb força a l'interior de vehicles han patit un increment, passant d'11 a 28. Durant el 2023 no hi va haver cap delicte contra l'ordre públic. El delicte d'estafa, per contra, va ser el que més es va registrar durant el mateix any. En total 145, el que suposa un 44% del total. La tendència a l'alça també es dona en el nombre de detencions, que han augmentat un 7% respecte al 2022. L'alcalde de Tiana, Isaac Salvatierra, ha valorat positivament les dades.

Durant la Junta de Seguretat, l'alcalde ha aprofitat la presència del delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Joan Borràs, per reivindicar més recursos a través de la nova llei de la policia. A la trobada també s'ha detallat que Tiana disposa actualment de 53 càmeres de videovigilància instal·lades a la via pública, de les quals 45 funcionen correctament. Les restants s'aniran activant a mesura que se'n puguin anar renovant i solucionant els problemes elèctrics.