Els sindicats acusen l'ajuntament de prioritzar la pujada de sous d'alts càrrecs per sobre del gruix de la plantilla municipal

Els sindicats acusen l'ajuntament de prioritzar la pujada de sous d'alts càrrecs per sobre del gruix de la plantilla municipal
Mar Martínez
19/12/2023 - 17:03

Badalona - Els sindicats IAC-CATAC, UGT i Comissions Obreres acusen l'ajuntament de prioritzar la pujada de sous d'una trentena de comandaments en comptes de negociar l'increment de retribucions pel global de la plantilla municipal. Un gir de guió en la negociació col·lectiva que s'ha donat, diuen, en les darreres dues setmanes. Sostenen que els treballadors municipals cobren un 20 % menys que d'altres de ciutats com Sant Adrià de Besòs.

Els sindicats asseguren que, en alguns casos, es proposa l'augment de sous de caps de servei que ja superen els 80.000 euros anuals mentre el gruix dels funcionaris fa anys que esperen una pujada dels complements de productivitat. Expliquen que l'administració posa pretextos per apujar salaris en general, però que en particular no té problema a fer-ho per a comandaments d'àrees que, a més, no funcionen.

  • Pol Acózar és secretari de Comissions Obreres a l'Ajuntament de Badalona.
  • Juan Carlos Forcén, delegat sindical de IAC-CATAC.

Els tres sindicats (IAC-CATAC, UGT i Comissions) apunten que la despesa en sous també es dispara amb la creació de cinc nous llocs directius. Reclamen, d'altra banda, la represa de processos de promoció interna aturats i resoldre l'estabilització de fins a 350 interins.

  • Laura Hernández és secretària general de la secció sindical UGT.

Els sindicats aclareixen que aquestes negociacions estan al marge de les realitzades pels funcionaris de guàrdia urbana amb el consistori, a qui ja s'ha aprovat una pujada dels salaris. Celebren que hagi estat així, però, diuen, que en el seu moment es van abstenir a l'hora de votar perquè consideraven injust que l'increment no s'estengués a la resta de la plantilla municipal.

📺 Notícia audiovisual informatiu vespre 19/12/23: