Els sindicats al Barcelonès Nord reclamen reindustrialització, millors salaris i reduir la jornada laboral per l'1 de maig

Els sindicats al Barcelonès Nord reclamen reindustrialització, millors salaris i reduir la jornada laboral per l'1 de maig
Jordi Ribàs
30/04/2024 - 21:07

Badalona - Els responsables sindicals d'UGT i Comissions Obreres al Barcelonès Nord reclamen millors salaris, apostar per la reindustrialització i reduir la jornada laboral. També critiquen la falta de mesures preventives per protegir els treballadors que fan la seva jornada al carrer, en referència a l'agressió que va patir un treballador de la neteja de Badalona el passat cap de setmana.

Per Raúl Espinosa, escombraire pel grup FCC i responsable de CCOO al Barcelonès Nord, ja fa massa anys que els treballadors de la neteja pateixen agressions físiques i verbals. Espinosa assegura que l'home que va ser agredit aquest cap de setmana es troba bé físicament, però que encara està afectat psicològicament per la viralització del vídeo a les xarxes socials. Arran d'aquest cas, des del sindicat reclamen reunir-se amb l'ajuntament i aplicar mesures preventives, com ara treballar en parelles.

Per conflictes puntuals com aquest, però sobretot per lluitar per aconseguir millors salaris i reduir les jornades laborals a 35 o 32 hores setmanals, els sindicats fan una crida a participar en les manifestacions de demà 1 de maig.

Tant UGT com Comissions Obreres consideren que una de les vies per millorar les condicions laborals al Barcelonès Nord és la reindustrialització dels polígons. D'aquesta manera, Reyes Solaz, secretària comarcal d'UGT al Barcelonès Nord, afirma que es crearien llocs de treball de més qualitat que no pas en una economia centrada en el sector serveis.