L'acord laboral entre sindicats i Ajuntament pretén accelerar la millora de l'administració

L'acord laboral entre sindicats i Ajuntament pretén accelerar la millora de l'administració
Sara Nicolás | Anna Garcia de Albéniz | Mar Martínez | Laia Martínez | Montse López
15/03/2024 - 16:47

Badalona - Un total de 12 punts per començar a millorar les condicions laborals i econòmiques dels treballadors són els que inclou l'acord al qual han arribat les seccions sindicals de l'Ajuntament amb el govern local. Això sí, l'únic que no hi dóna suport és la PSU. Tot i que els representants dels treballadors defensen que la principal proposta era més ambiciosa, consideren que aquest acord és el més satisfactori.

Entre les millores destaca un increment salarial i del nombre de treballadors, la simplificació dels llocs de treball durant aquest any i el vinent i un nou sistema de productivitat basat en l'acompliment d'objectius. Després de mesos de negociació, els sindicats IAC-CATAC, UGT, CCOO i SIP-FEPOL creuen que és un bon punt de partida per desencallar problemes històrics que arrossega aquesta administració.

Juan Carlos Forcén, de IAC-CATAC | Laura Hernández, d'UGT | Pol Acózar, de CCOO

Un acord, però, que ha rebut la negativa del sindicat majoritari de l'Ajuntament, la PSU, perquè a parer seu comportarà poc benefici per a l'empleat i, segons recriminen, 'no s'ha anat tots a una'. Aquest 9 de maig es convoquen eleccions sindicals i la PSU espera que els resultats ajudin a canviar aquest full de ruta.

Jordi Magret, representant de la PSU

Per la seva banda, l'executiu municipal considera que aquest protocol és un full de ruta per millorar les condicions de treball de la plantilla. També que el sistema de productivitat incentivarà el treball i l'esforç dels treballadors.

Eva Guillén, regidora de RRHH i de Contractació a l'Ajuntament de Badalona

Unes condicions, assegura, que seran favorables per a tota la plantilla. El govern confia haver enllestit tot el full de ruta per al final de mandat.