Els socialistes acusen l'executiu local de reduir patrullatge al carrer

Els socialistes acusen l'executiu local de reduir patrullatge al carrer
Mar Martínez
30/05/2024 - 19:06

Badalona - El PSC acusa el govern dels populars de deixar desatès el carrer, després que alguns guàrdies urbans hagin passat a cobrir la vigilància en edificis municipals que fins ara feien agents privats. El PSC acusa el govern d'inconcreció sobre quan serà efectiu un nou contracte que eviti aquesta situació.

Tot i que l'Ajuntament ha dit que el nou contracte es preveu que entri en vigor a l'estiu, el PSC diu que encara no s'ha iniciat la licitació, perquè no està penjada al portal de l'Ajuntament. Titllen els populars d'inoperants.

Estarem tot l'estiu amb manca d'efectius

Fernando Carrera és el president del grup municipal del PSC

El govern local, per la seva banda, assegura que la mesura afectarà tres agents per torn. Uns policies que, segons afirmen, ja no estaven fent tasques de patrullatge. Expliquen que és una mesura provisional i que la policia local aviat serà substituïda per una empresa pont privada, fins que es decideixi la companyia final a qui es contractarà durant dos anys.

Temporal, excepcional i de molt curt termini

Eva Guillén, regidora de Recursos Humans i Contractació de l'Ajuntament

Segons el govern, el contracte tindrà un cost de 600.000 euros l'any i preveu vigilància 24 hores, a més de sistemes de detecció de metalls, entre d'altres. Afectarà El Viver, la Casa de la Vila, el Banc Central i tres oficines de serveis socials.