Els tallers de Fanalets arriben a tota la xarxa de Biblioteques de la ciutat

Els tallers de Fanalets arriben a tota la xarxa de Biblioteques de la ciutat
Berta Soler
21/12/2023 - 17:43

Badalona - Arriben els Tallers de Fanalets a tota la xarxa de Biblioteques de Badalona. Una activitat que s'ha consolidat com a tradició entre els infants badalonins, i que busca il·luminar el camí als Reis d'Orient perquè així arribin a les seves cases.

La tradició neix arran del reconegut conte infantil “El fanalet d'en Tasi”. Una història basada en una llegenda local, que explica com en Tasi, un nen badaloní, va elaborar un fanalet perquè els Reis sabessin on era ell i la ciutat on vivia. Aquest dilluns el taller s'ha realitzat a la Biblioteca de Sant Roc, des d'on consideren vital mantenir aquest costum any rere any.

  • Escoltem a la Directora de la Biblioteca, l'Eva Bagan:

Una vintena d'infants hi han participat, elaborant aquestes petites obres de la mà d'en Joan Sallas, expert en papiroflèxia. El fanalet d'enguany incorpora una novetat: la intel·ligència artificial que ajuda a fer que, un cop programat, el fanalet es plegui sol.

Recordem que tothom qui ho vulgui també pot construir el seu fanalet des de casa, descarregant-lo a través del web de l'Ajuntament abans de la Nit de Reis!